Single Pages

Tuesday 16 April 2013

Ner'zhul Kimdir ? Orijinal Lich King - Bölüm 1

Ner'zhul Kimdir ? Orijinal Lich King

Ner'zhul, Warcraft hikayesinin(lore) en ilgi çekici karakteridir. Dreanordaki tüm Orc Klanları, The Horde ismi altında birleşmeden evvel, tüm Orclar tarafından kabul gören tek liderdi.


Ner'zhul - Warchief of the Horde 
The Lich King of the Scourge

Warcraft Lore çok derin ve karışıktır ama Ner'zhul, Warcraft III'te Frozen Throne'da hapis olmasına rağmen, Frostmourne aracılıyla Arthas Menethil ve Scourge ordusuna hükmetmesiyle birlikte; kendi içindeki gizemiyle klasik kötü adam tiplemesinin ve klasik hikayenin dışına çıkmıştır.


- Shaman bilgisini kullanarak karısının/eşi Rulkan'ın ruhu ile iletişime geçmeye çalışırken, Kil'jaeden tarafından kandırıldı.
- Kil'jaeden, Orc ırkının, Dranei ırkı tarafından yok edileceğini söyleyip. Savaş çıkarmak istiyordu.
- Oshu'gun dağında karısının gerçek ruhu ile iletişime geçince, İblis Efendisi Kil'jaeden'ın planlarını öğrendi ve kandırıldığını anladı.
- Öğrencisi/Çırağı Gul'dan, Ner'zhul'un gerçeği öğrendiğini Demon Lord Kil'jaeden 'a ispiyonladı. Kil'jaeden tarafından ödüllendirildi ustasının yerine geçip, Şeytani Efendisi Kil'jaeden'ın uşağı oldu ve Warlock gücünü kazandı.
- Kil'jaeden, Ner'zhul'un yeteneklerini ondan geri aldı ve onu Gul'dan ve Shadow Council karşısında güçsüz bıraktı.
- Yaşlı Shaman Ner'zhul, Orc Klanları üstünde etkisini kaybetti.
- Gul'dan, kazandığı yeni güçleri kullanarak Orc Klanlarını etkiler ve efendisinin planını uygulamaya geçirir.
- Gul'dan, Orc Klanlarının, Mannoroth'un kanını içesi için uğraş verir.
- Mannoroth'un kanını içen Orclar, kana susamış ve warlock büyülerine muhtaç Burning Legion köleleri haline geldiler.
- Mannoroth'un kanını içmeyen ve Ner'zhul'un sözünü takip eden tek klan Frostwolf Clan olmuştur.
- Alliance ve Horde arasındaki II. Savaş sırasında Gul'dan, Sargeras'ın mezarındaki iblisler tarafından öldürülür.
- II. Savaş Alliance'ın Horde'u geri püskürmesiyle sonlanır. Ardından Dreanor - Azeroth arası portallar yok edilir. Bu patlama sırasında Ner'zhul yaralanır.
- İkinci savaşta yenilen, Orc ırkı, kendi aralarında iç savaşa sürüklenir.
- İç savaş sırasında ilk Death Knight Teron Gorefiend, yeni diyarlar keşfetmek için geçitler açmanın yolunu bulur. Bu planını Elder Shaman Ner'zhul'a anlatır ve tekrardan Horde'un başına geçmesini ister.





- Ner'zhul ve takipçileri bütün sonsuzluk Twisting Nether 'e girdiklerinde, Kil'jaeden ve onun şeytani ordusu tarafından yakalanmış ve İblis Efendisinin gazabı ile yüzleştiler.




Ner'zhul Dark Portal'a girerken.

* Kil'jaeden, Ner'zhul'un bedenini çok ağır işkencelerden geçirip, yaşlı şamanı liğme liğme eder. Bedenini yok etmekle kalmayıp, işkenceye ruhu ile devam eder.


Ner'zhul Kil'jaeden tarafından yakalanır.



Ner'zhul, bedenine ve ruhuna yapılan bu ağır işkencelere dayanamadı;  Demon Lord'dan kendisini öldürmesini ister fakat, Kil’Jaeden, eski antlaşmasını hatırlatıp, halen ona itaat etmek zorunda olduğunu söyledi.

Kil'jaeden'ın teklifini kabul etmek zorunda kalan, Ner'zhul ve takipçileri, şeytani warlock gücü ile donatıldılar ve bunların her birinin vücutları elinden alınarak eski bir ırk olan Lichlerin iskeletlerinde yeniden doğdular. Böylece Ölüm Ordusu Scourge olmuştu.

Ner'zhul'a tamamen bağlı olan bu ölümsüz Lich'ler, inanılmaz büyülü güçlere sahiptirler. Ner'zhul, lich'lerin kendine olan bağlılığına karşılık, onlara, buzul üzerinde kontrol gücü vermiştir. Artık Lich'ler, necromantic büyülerinin yanında Frost Magic de kullanabilmektedirler

Bundan sonra ölümde bile Kil'jaeden'a hizmet edecek bir ordu vardı artık. Kendisini bir Donmuş Kaksın içine hapsedilmiş bulan Ner’zhul’un gücü binlerce kat arttı. Eski Irkın halen güçlü iskeletleri arasında İblislerin kaotik güçlerine sahip olan Ner’zhul artık yok edilemeyecek bir güç olmuştu. Bu noktadan sonra, Ner’zhul adı ile bilinen orc sonsuza kadar gitmişti.


The Lich King imprisoned within the Frozen Throne.
Zamanı geldiğinde, Kil'jaeden the Lich King’i de yaratmasının nedenini ve planladığı görevi açıkladı. Ner’zhul Azeroth’a veba yayacaktı. Böylelikle insan ırkı tamamen ortadan kalkacaktı. Vebadan ölen herkes Undead olarak tekrar dirilecek ve ruhları Ner’zhul’a bağlı kalacaktı. Kil’jaedan bu vebayı salmayı başardığı takdirde Ner’zhul’a üzerindeki laneti kaldırmayı ve sağlıklı bir vücut vermeyi vaad etmişti. 

Nerz’hul görevini yapmak için hazır olsa da Kil'jaeden tedbiri elinden bırakmayacaktı. Aynı zamanda Lich King’i de gözetimi altında tutmaktaydı. Bu noktada Kil’jaedan elit iblis gardiyanını Ner’zhul’un görevini tamamlasını sağlaması için çağırdı. Tichondrius, Dreadlordların en güçlüsü ve lideri; veba’nın şiddetine ve Lich King’in durdurulamaz kıyım gücüne hayran kalmıştı.


I. Bölümün Sonu

II.Bölüm Ner'zhul ile Kel’Thuzad'ın karşılaşması, Cult of the Damned Tarikatının gelişimi ve Scourge ordusunun oluşumu ile devam edecek.


Konu hakkında bilgi edinebileceğiniz diğer kaynaklar : 

Wowpedia'da Warcraft II: Beyond the Dark Portal
http://www.wowpedia.org/Warcraft_II:_Beyond_the_Dark_Portal 
Know Your Lore: Ner'zhul : http://wow.joystiq.com/2009/12/02/know-your-lore-nerzhul/
Ner'zhul Spekülasyonları http://www.wow-turk.com/topic/39970-nerzhul-spekulasyonlari/
Türkçe WoW Turk Sitesi: http://www.wow-turk.com/topic/38740-nerzhul/
Wowpedia'da Ner'zhul : http://www.wowpedia.org/Ner'zhul
Lore For Noobs: Warchiefs of the Horde(Video) : http://www.youtube.com/watch?v=uED58yaxJ-U
Sacrifice, survival and the burden of leadership : http://www.orcisharmyknife.com/2011/12/sacrifice-survival-and-burden-of.html
Ner'zhul Wallpaper : Markus Erdt
Comments

1 comment:

  1. şu hikayeyi yazmayı bitirsen artık çok iyi olacak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...