Single Pages

Friday 12 September 2014

Ner'zhul 'un Yükselişi ve Scourge Ordusu - Bölüm 2

Ner'zhul 'un Yükselişi ve Scourge - Bölüm 2  

Artwork :Vaejoun



Blizzard, Warlord of Draenor genişleme paketi çıkmadan evvel, World of Warcraft hikayesin orjinalini(lore olarak bildiğimiz) içeren, Türkçe çevirisinin ikinci bölümüyle devam ediyoruz.



Sargeras'ın sağ kolu olan Warlock Efendisi Kil’jaeden, Ner’zhul’u buz kristaline hapis etmesi ve ona yeni bir görev vermesinin ardından hikayeye kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Icecrown ve Frozen Throne

Kil’jaeden,  Ner’zhul’un buzdan kristalini Azeroth’a geri yolladı. Kristal, bir yıldırım edasıyla, gece gökyüzünü yarıp, ıssız bucaksız buzul kıtası olan Northrend’e düştü. Donmuş kristal, Ner’zhul’un intikam dolu ruhuyla bir bütün olmuştu.

Ner'zhul / Lich King - Frozen Throne


- Frozen Throne’un sınırlarını aşan gücüyle Ner’zhul, Northrend üzerinde yaşayan oranın yerlileriyle iletişime geçip, onlara kendini hissettirmeye başladı.

-  Küçük bir eforla Buz Trolleri ve Wendigoları kendi karanlığına çekti. Psişik güçleri neredeyse sınırsızdı ve bu gücünü küçük bir ordu kurmak için kullanmaya başladı.

- The Lich King olarak, kendi güçlerinde uzmanlaşırken, Dragonblight’da insan yerleşimi buldu. Ardından gücünü, insanlar üzerinde denemeye karar verdi.


- Ner’zhul veba yaymaya başladı. Kontrolündeki vebayı, insan kasabasının üstüne saldı. Üç gün içinde herkes ölmüş ve ölen herkes Undead olarak tekrar canlanıyordu.

- Kurbanlarının ruhlarını kendi içinde hissedebiliyordu. Ölen insanların gücü Ner’zhul’a daha da güç vermekteydi ve undeadleri kontrol etmek onun için çocuk oyuncağı halinde gelmişti.

- Aylarca Northrend’deki tüm insanlara vebayı yaydı. Undead ordusu geliştikçe, gerçek testin yaklaştığını hissedebiliyordu.


Örümceğin Savaşı

- Ner’zhul,  güç merkezini Northrend’de genişletmeye devam ederek sayıca gitgide artan, ölüm lejyonu, Icecrown Buzullarının üstüne, dev bir kale inşa etti.

- Kıta üzerinde etkisini genişletirken Lich King, gücüne karşı koyan karanlık bir imparatorlukla yüz yüze geldi. Sinsi bir insanımsı-örümcek ırk tarafından kurulan, kadim Azjol-Nerub krallığı, elit savaşçılarını, Icecrown’a saldırı için yolladı.

- Ner’zhul’u şaşırtan ise, bu karanlık Nerubianların hem salgın hastalığa hem de Ner’zhul’un telepatik güçlerine karşı bağışık olması ve etkilenmemesiydi.



- Nerubian Spider-lordlar sayıca büyük güçleri komuta ediyorlardı ve Nerubianların neredeyse Northrend’in yarısında tüm yeraltını kaplayan tünel ağları vardı. Vurkaç taktikleri Lich King’in işini gereğinden fazla zorlaştırıyordu. Ancak en sonunda, Ner’zhul savaşı yıpratma taktiğiyle kazandı.

- Dreadlordların(Natherizm) ve sayısız ölü savaşçının yardımıyla Lich King,  Azjol-Nerub’u istila etti ve tapınaklarını Spider-lord’ların üstüne yıktı.

Nerubian

- Nerubianlar, Ner’zhul’un salgınına bağışıklık göstermelerine rağmen, Ner’zhul’un büyüyen Necromantic güçleri, Spider-lordları da aynı diğer ölüler gibi yeniden diriltmesine olanak sağladı. Bir de üstüne Ner’zhul, Nerubluların mimari anlayışını kendi bina ve yapılarına uygulamaya başladı. 

- Sonunda krallığını önünde engelsiz yönetmeye bırakılan Lich King, dünyadaki gerçek görevi için hazırlanmaya başladı. İnsan topraklarına engin benliğiyle uzanan Lich King, kendisini dinleyecek her karanlık ruha fısıldamaya başladı.


Kel’Thuzad ve Scourge’in Oluşumu

- Tüm dünya üzerinde Lich King’in Northrend’den gelen fısıltısını duyan farklı güçlü kişilikler vardı. Bunlardan en önemlisi Dalaranın konseyinin üst yetkili bir üyesi olan Archmage Kel’Thuzad’dı.

- Yıllar boyu yasaklanmış büyücülük olan Necromancerlığın gizli sırlarını öğrenmişti. İçi büyücülükle ilgili tüm gizli kalmış bilgileri öğrenmekle yanıyordu. Northrend’den gelen güçlü çağrıyı duyan Archmage Kel'Thuzad, tüm benliğini bu sesi anlamaya ve onunla iletişim kurmaya verdi. 

- Kirin Tor’un engin büyücülük bilgilerini öğrenebilmesi için ona yeterli kaynağı sunamadığını düşünen Kel’Thuzad, yeni potansiyel bilgi kaynağı Ner’zhul’u denemeye karar verdi.


Kel’Thuzad

- Servetini ve politik yerini bırakıp Kirin Tor’un yolunu ve Dalaran’ı sonsuza kadar terk eden Kel’Thuzad, Lich King’in güçlü sesini aklının içinde hissediyordu.

- Tek başına karada, denizde binlerce mil yol katedip en sonunda Northrend’in buz tutmuş kıyılarına ulaştı. Icecrown’a ulaşmak isteyen Archmage, Azjol-Nerub’un yıkıntıları arasından geçtiği sırada ilk kez Ner’zhul’un gerçek gücünün etkisini gördü ve onunla müttefik olursa gücünün katbekat artacağına inandı.

- Aylar süren arayışı sonunda, Archmage Icecrown’a ulaştı. Lich King’in karanlık kalesine ulaştığında gardiiyanların, sanki bekleniyormuşçasına, tek bir şey söylemeden geçmesine izin vermesine şaşırdı. Kel’Thuzad sessizce Icecrown’un derinliklerine inen yolu buldu ve ruhunu Frozen Throne’un önünde, Lich King’e sundu.

- Lich King ise bulduğu bu son müttefikten oldukça memnundu. Kel’Thuzad’a ölümsüzlük ve sonsuz güç vaat etti. Karanlık bilgi ve güç peşindeki Kel’Thuzad, ilk misyonunu kabul etti. Görevi insanlığın arasına girip, Lich King’i tanrı olarak kabul eden bir din yaymaktı.




Icecrown

- Lich King, görevin başarıyla tamamlaması için  Kel’Thuzad'ın insani özelliklerini ve kişiliğine müdahale etmedi. Kel’Thuzad, diğer kölelerden farklı olarak özgür iradeye sahipti. Yaşlanmış olmasına rağmen halen karizmatik olan Archmage, ilüzyon ve ikna yeteneklerini kullanarak Lordaeron’luları Lich King’e çekti.

- Kel’Thuzad Lordaeron’a üzüntüyle geri döndü. Sonraki üç yılda, servetini ve zekasını kendi fikirlerini benimsettiği insanları bir araya getirip toplamak için kullandı. Kardeşlik, The Cult of the Damned (Lanetliler Tarikatı), yandaşlarına Ner’zhul’a hizmetleri ve sadıklıkları karşısında Azeroth’da ölümsüzlük hayat vaat etti.

- Aylar geçtikçe, Kel’Thuzad, Lordaeron’un yorgun ve dertlerine çare arayan halkı arasından kendine birçok gönüllü buldu. Görevi düşündüğünden de basit olmuştu. "Kutsal Işığa inananların inançlarını kırıp, onları Ner’zhul’un kara gölgesine çekmekti". Cult of the Damned, sayıca büyürken ve Lordaeron’daki etkisi artarken, Kel’Thuzad, örgütün çalışmalarının Lordaeron otoritelerinden gizli kalmasını sağlıyordu.

- Kel’thuzad, Lordaeron’da başarılı oldukça, Lich King de son hazırlıklarını yapmaya başlamıştı. Veba salgınının enerjisini Veba-Kazanlarına koyan Ner’zhul,Kel’Thuzad’a kazanları Lordaeron’a götürmesi için emir verdi. Tapınanlar tarafından korunan kazanlar vebayı yaymakta ana görevi üstleniyordu.

Scourge


- Lich King’in planı mükemmel işledi. Lordaeron’un kuzeyindeki köylerin hemen hemen hepsi anında düştü. Tıpkı Northrend’de olduğu gibi ölen insanlar Lich King’in kölesi olarak yeniden dirildi. 
- Veba yayıldıkça daha çok undead dirildi, ordu git gide büyüdü. Kel’thuzad,  Lich King’in  ordusuna "Scourge" adını verdi. Bu büyüyen ordu yakın zamanda Lordaeron’un kapıları savaş nidalarıyla yankılanıyor olacaktı.


II. Bölümün Sonu 
III. Bölüm Ner'zhul 'un Prens Arthas Menethil ile olan bağı ve Lordaeron'un işgali ile devam edcek.


* Not : Bu çeviri,  kaynağı belirsiz olup yıllar evvel, fan sitelerinden temin edilen, amatör bir çeviridir. Kısmi olarak imla düzenlemeleri yapılmış fakat hepsi tamamlanmamıştır.

Kaynaklar:
Eskiden temel kaynakları Warcraft'ın web sitesinden temin edebiliyorduk. Fakat Blizzard,
World of Warcraft sonrası web sitesini zırt pırt değiştirip, rezil ettiği için tüm linkler ya ölü ya da değiştirilmiş.


Metinlerin orjinal hali : http://www.worldofwarcraft.com/info/story/chapter4.html#31
Web Archive Sitesi 'den 31 Aralık 2004 Tarihli kaydı.
http://web.archive.org/web/20041231000327/http://www.worldofwarcraft.com/info/story/chapter4.html

Kullanılan İçerik Başlıkları :
Icecrown and the Frozen Throne
War of the Spider
Kel'Thuzad and the Forming of the Scourge

Wallpaper  : http://www.deviantart.com/art/Ner-zhul-269320616  (Vaejoun)


Comments

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...