Single Pages

Friday 4 July 2008

Warcraft 3: Reign of Chaos Oyun içi Çeviriler

Warcraft 3: Reign of Chaos Oyun içi Çeviriler





Uyarı : Tüm çeviriler oyun içi diyaloglar ve olayların gelişmesini üzerine yapılmıştır. Keyfi olarak çeviri yaptığımdan dolayı, elimden geldiğinde tüm detayları aktarmaya çalıştım.


Hikaye Alliance ve Horde'un savaş alanında birbirlerine hücum ettiği sırada gökten Burning Legion askerlerinin savaş alanına inmesiyle başlıyor.

Infernal devleri gök yüzünden meteor şeklinde düştüğü sırada Medivh(The Prophet) Thrall'a seslenmesinin ardından Thrall uyanır.

Medivh Warcraft III

Thrall, bunun bir kabus olduğunu düşünmesine rağmen, Medivh "bu imgenin kabus değil, geleceğe dair bir öngörü" olduğunu söyler ve kendisini takip etmesini ister. Bunun ardından Thrall, Medivh'i takip etmeye karar verir. Mediv, Thrall'a Burning Legion'a karşı durabilmeleri için Batı'ya yani Kalimdor'a gitmelerini gerektiğini söyler.

Thrall Warcraft III

Thrall, yola çıkmadan evvel Grom Hellscream ve ordusu ile buluşma noktasına gider fakat Grom, o bölgede konuşlanan Alliance orduları tarafından yakalanmış ve küçük bir hapiste tutulmaktadır. Thrall ve ordusu, Alliance kuvvetlerinin elinden Grom'u kurtarır ve o bölgeden ayrılmak için İnsanların gemilerini kullanırlar.

### Bu mini serüvenin ardından Human Campaign bölümüyle devam ediyor.

Lordaeron Kralı Terenas ve bölge elçileri Northrend'den gelen veba üzerinde tartışmaktadır. King Teranas, halkının, kendi topraklarında hapis şekline yaşamasına izin vermeyeceğini ve eğer karantina işlemi yapılacaksa bunun için kesin kanıtlar istediğini belirtir.

Bu sırada Karga Formunda olan Medivh, toplantı salonuna iniş yapar ve İnsan Formuna geçer.



Medivh, gelen tehlike üzrerine King Terenas ve konseyi uyarır ve kurtuluşun Unutulmuş Diyarların bulunduğu yer yani Azeroth'un batısını işaret eder. Fakat King Terenas, kehanetlere zaman harcayamayacaklarını, bu kararın Medivh'e değil, Lordearon halkının vereceğini sert bir şekilde söyler ve muhafızlar tarafından dışarı çıkartırlır. Medivh uyarsının verdiğini söyler ve artık kaderlerinin kendilerine kaldığını mırıldanır.


King Teranas Warcraft III

Prens Arthas, babası King Teranas'ın emriyle Paladin Lideri Uther'ın ve muhafızlarının yanına gönderilir. Arthas, Strahnbrad köyünün korumasız olduğunu ve civarda bir Orc Ordusu olduğunun Uther'e söyler.


Uther, kuvvetleriyle Orcları ana kapmına yola çıkamadan evvel Strahnbrad köyünün korumasına Prens Arthas'e bırakır. Arthas, köy savunmasında başarılı olmasına rağmen Orclar birkaç tutak alarak köyden kaçmayı başarır. Köylüler, Arthas'e teşekkür ettiği sırada, Uther'ın habercilerinden biri Prnes Arthas'e acil olarak Orcların Ana Kampına gelmesi gerektiğini iletir ve prens yola çıkar.


Arthas Warcraft III


Arthas, orduların yanına vardığında Uther ona " En iyi iki süvarisini barış görüşmeleri için Orc Liderinin yanına gönderdiğini ve onların biraz gelmesi gerektiğini" söyler. Kısa bir süre sonra, süvarilerin atları sahipsiz olarak, can havliyle Alliance ordularının menziline doğru koşarlar.


Arthas bu duruma çok sinirlenir. Uther'e "Derhal Orcları yok etmelerini gerektiğini" söyler fakat Uther serin kanlı bir şekilde " Paladinlerin, intikam hırsı ile savaşmadıklarını aksi taktirde kana susamış Orclardan farklarının olmayacağını" vurgulayarak belirtir.


Uther Warcraft III

Prens, kısık ve hoşnut olmayan bir tavırlar "Evet, Uther" der.
Uther " Eğer, kendini hazır ve güçlü hissediyorsan orduya senin liderlik etmeni istiyorum" der.

Arthas " Ben mi ? Elbette..." diyerek hazırlıklara başlar

Orcların Lideri - Blademaster of Blackrock Clan " Aptal Paladinler! Blackrock Klanının warlocklarının haber veridğini çok yakında gökten şeytanların yağmur gibi akın edeceğini söyler.

Blademaster, elindeki tutsak insanları, şeytanların dünyaya gelebilmeleri için kurban eder. Fakat Prens Arthas'in gazabından kurtulamaz.

Arthas, Uther'e "Orcların insanları şeytanlar için feda ettiğini gözlemlediğini söylemesine rağmen, Uther " Şeytanların uzun zaman önce bu diyarlardan yok edildiklerini, Orcların yalnızca eski gelenekleri sürdürmeye çalıştıklarını" söyler.  Arthas, şeytan ayinine ve insanlarının kurban edilmesine çok sinirlenmiştir. İçten içe orclardan daha da çok nefret etmeye başlamıştır.

Medivh, Kirin Tor lideri Antonidas'ı şeytanların geri döndüğü konusunda ikna etmeye çalışır fakat bu uyarısı yine ciddiye alınmaz.

Antonidas,  Jaine Proumoore'u Northrend üzerinden gelen vebayı araştırması için gönderir. Katılması gereken eki tabiki Prens Arthas'in ekibidir.

Antonidas Warcraft III


Jania, Arthas ve onun araştırma ekibine katılır. King'd Road üzerindeki köyleri kontrol etmek için yola çıkarlar. Yol üzerinde veba bulaşmış bir çok yapı ve leş görürler ne olduğunu anlayama çalışırken, karşılarına Kel'Thuzad ve undead ekibi çıkar. Vebadan sorumu kişinin bu necromancer olduğunu fark edip, Kel'Thuzad'ın peşine düşerler.

Kel'Thuzad, Prens Arthas ve Jaina'yı uyarır. Onun işine bulaştıkça sonlarının ölüm olduğunu söyler.

Arthas tekrar ve ısrarla sorar " Bu vebadan sen mi sorumlusun necromancer ?"
Kel'Thuzad " Culd of the Damned tarikatına vebayı tekrar yayması emrini ben verdim fakat planın yarısın bana ait diyebiliriz" der.


Jaina " Ne demek istiyorsun ? "

Kel'Thuzad " Ben dredlord Mal'Ganis'e hizmet ediyorum. Scourge ordusuna emirleri sonsuz karanlığın hüküm sürmesi için emirleri Mal'Ganis verir" der ve kaçar... Arthas ve Jaina necromancerin peşinden gitmeye devam ederler ve nihayetinda onu köşeye sıkıştırmayı başarıp Kel'Thuzad'ı öldürürler.

Kel'Thuzad Warcraft III


Genç Prens ve Başarılı Büyücü yollarına devam ederler ve Hearthglen'e ulaşırlar. Hearthglen köyündeki halk ve askerler undeadlerin saldırısına uğramışlardır. Köy askerleri Prens Arthas'ı bilgilendirdikten sonra Arthas, Jaina'ya "Hemen Uther ve birliklerine köyde olan biteni haber vermesini" söyler ve kendi köyü korumak için Hearthglen'e kalır. Jaina, Lord Uther'a haber vermek için yola koyulur.

Arthas, köyde bulunan tahıl kutularında yolda gördüğü bozukluklara benzer ögeler görür. Köy askerleri tahıl kutularının Androdhal'dan geldiğini ve bir problem olmadığını söyler. Tahıl kutularında bulunan veba köylüleri öldürmez onları birer undead'e çevirip scourge ordusunun parçası haline getirdiğini fark eden Prens Arthas, Hearthglen'de undead'e dönüşen bir çok köylü ile savaşmak zorunda kalır.

Durmak bilmeyen Scourge ordusunun akınları nerdeyse Prens Arthas'i köşeye sıkıltırır. Ardından tüm ihtişamıyla Uther ve süvari ordusu gelir ve Prens Arthas ile beraber scourge ordusu ile savaşıp, onları temizlerler.


Mücadelenin sonra ermesinin ardından Arthas öfke patlaması yaşar. Halkının birer zombiye dönüşmesine neden olan Dreadlord Mal'Ganis'e bunun hesabını sormak istemektedir.
Prens Arthas, Lord Uther'a derhal yola çıkıp Scourge lideri Mal'Ganis'i öldürmek için yola çıkmaları gerektiğini söyler fakat Uther "ölüme hükmeden biriyle uğraşmanın çok kolay olmadığını ve acele etmemeleri gerektiğini" söyler. Prens Arthas'in bekleyecek zamanı yoktur ve Lord Uther'e " Senle ya da seniz ben yola çıkıyorum" der ve gider.

Prens Arthas tek başına Stratholme doğru yola çıkar...

Yolda Medivh ile karşılaşır. Medivh, Genç Prense "Bu topraklara karanlık çöktü, artık hiçbir şey bu toprakları kurtaramaz. Eğer gerçekten halkını kurtartmak istiyorsan, onlara denizin ötesine batıya götür" der.

Arthas, Medivh ile aynı fikri düşünmez... Medivh oradan ayrılır. Ardından Jaina Proudmoore belirir.
Jaina " Onda inanılmaz bir farklı bir güç hissettim, Arthas. Belki de haklıdır. Belki ne yapılması gerektiğini biliyordur" der.

Arthas yine fevri bir şekilde aldırış etmez ve görevinin derhal Scourge ordusu liderini yok etmek ve böylece halkını koruyacağını söyler.


Stratholme'da Arthas ve Mal'Ganis karşı karşıya gelir. Mal'Ganis, tüm şehri istila eder ve yakaladığı herkesi undeade dönüştürür.

Arthas ise şehir halkından undeade dönüşen herkesi öldürüp ve vebanın daha fazla yayılıp, Scourge ordusunun büyümesine engel olmaya karar verir.

Bu mücadelenin sonunda Arthas ve Mal'Ganis karşı karşıya gelir. Prens Arthas, Holy Light'ın veridiği tüm gücüyle Mal'Ganis'e saldıracak iken Mal'Ganis soğuk kanlı bir şekilde " Bu mücadelenin Northrend'e sonlanacağını, Prensin kaderinin orada şekilleneceğini" söyler ve oradan uzaklaşır.


Stratholme'da yıkım ve cesetlerden başka bir şey kalmamıştır. Lord Uther, Jaina'ya Arthas'in nerede olduğunu sorar. Genç Prensin Northrend'e yol aldığını duyan Uther, olan biteni King Terenas'a bildirmek üzere yola çıkar.


O sırada tekrardan Medivh Karga Formunda belirir.

Medivh, Jaina'ya "Genç Prensiniz, kuzeyde yalızca ölümü bulacak"

Jaina " Arthas, yalnızca inandığı şeyi yapıyor" diye cevap verir.

Medivh " Takdire şayan. Fakat hırsı ve hiddeti, mahvolmasına neden olacak. Halkını antik kıta Kalimdor'a götürmelisin. Karanlık ile sadece o kıtada savaşarak, bu dünyayı yanıp kül olmaktan kurtarabilirsin" der.

Arthas, bulduğu tüm askerlerle Northrend'de üs kurar. Scourge ordusunun peşine düşen Arthas, burad Muradin Bronzbeard ile karşılaşır. Muradin'in ekibi burada undeadlerin saldırısına maruz kalmıştır.

Müttefiklerini kurtaran Prens Arthas, Muradin'e neden burada olduğunu sorar.
Muradin " Burada antik bir kapı var. Bu kapı gizli bir geçide açılmaktadır. Tahminimizce bu kapı bizi gizli bir yere ışınlayacak ve bu yerde Frostmourne adı verilen bir büyülü şeytani bir kılıcın tutulduğunu sanıyoruz." der.

Lordearon'dan özel bir görevli gelir ve ordu komutanına Lord Uther'ın, King Terenas'ı keşif ordusunun geri çekilmesi gerektiğine ikna ettiğini söyler. Ardından tüm askerlerin gemilere dönmesini iletir.

Bu haberi alan Prens Arthas, askerleri olmadan Mal'Ganis ve Scourge ordusunu yenemeyeceğini söyler ve gemileri bizzat kendi elleriyle imha eder.

Yok olan gemilerinin yanında yalnızca Prens Arthas'i gören askerler neye uğradıklarına şaşırırlar. Fikir yürütmeye kalmadan Prens Arthas, Northrend'deki troll ve ogreların gemilerini yaktığı yalanını uydurarak, ordusuna saldırma emri verir.

Nihayetinde Mal'Ganis ve Scourge ordusu kendisini gösterir.


○ devam edebilir

Comments

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...